Constructie - Pool Systems - Pool Systems

Dubbele wanden: eens sterk staaltje bouwtechniek

Onze betonnen dubbele wanden worden onder optimale en nauwkeurig gecontroleerde omstandigheden in de fabriek vervaardigd. Door een geïntegreerd systeem van kwaliteitszorg zijn productiefouten vrijwel uitgesloten. De dubbele wand weerstaat aan elke waterlast en waterdruk. Pool Systems staat voor betrouwbaarheid, een garantie dat met alles rekening wordt gehouden.

De versterkte dubbele wanden bestaan uit twee platen van gewapend beton die door tralieliggers met elkaar verbonden zijn. De wandelementen worden door Pool Systems op de werf volgens plan gemonteerd en daarna met beton volgestort. Het resultaat is een solide constructie, een stevig geheel, sterk als een monolieten betonnen wand. De dubbele wanden worden vervaardigd volgens de strenge normen van het Belgische gelijkvormigheidsattest en van ISO 9001.

Voordelen? perfecte gladheid en rechtheid van de wanden

Door het in de fabriek uitsparen van de inbouwdelen wordt een 100 % waterdichtheid gegarandeerd. De degelijkheid van het op tafels getrilde beton kan met ter plaatse storten in een traditionele bekisting nooit geëvenaard worden. De kwaliteit van onze betonconstructie is zodanig dat ze probleemloos met epoxycoating of glasmozaïek kan afgewerkt worden. Een afwerking in natuursteen is eveneens een optie. De vloerplaat wordt in waterwerend gepolierd beton uitgevoerd met uiteraard de nodige wapeningsnetten en koppelwapeningen voor de wanden. Er wordt steeds een waterkering in de vloerplaat geplaatst.

De wanden worden op de grond getraceerd volgens het bijhorende montageplan en met een mobiele kraan geplaatst. Ze worden tijdens het volstorten loodrecht gehouden door trek- en drukschoren. De vloerplaat en de wanden bestaan uit respectievelijk 25 cm en 30 cm dik gewapend beton. De inbouwdelen van het bad worden gelijktijdig aangebracht. De wanden worden zodanig uitgevoerd opdat het omringende terras kan dragen op de betonnen zwembadconstructie. Dit om later geen verzakkingen of haarscheuren in het terras te krijgen. Het systeem van onze dubbele wanden, afkomstig uit de kelderbouw, is uitermate geschikt voor de plaatsing van overloopzwembaden.