Over ons - Pool Systems - Pool Systems
Hansiombregt 2022a B 016

Over ons

Wij zijn Pool Systems

Kwaliteit en vertrouwen door 19 jaar ervaring

Het “Pool Systems verhaal” begon in het jaar 1999 wanneer de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf Dhr. Lemmens Eddy, naast zijn activiteiten als algemeen aannemer, besloot om als afwisseling zich mee op de markt van de zwembaden te begeven. Een zwembadconstructie was immers op het eerste zicht niet veel meer dan een waterdichte kelder. In het begin gingen de activiteiten als zwembadbouwer hand in hand aan de vertrouwde traditionele woningbouw. Maar al snel bleek dat er in België en Nederland een groot tekort was aan professionele en bekwame zwembadbouwers. Dus ging de aandacht meer en meer hier naartoe. Een bijkomende opportuniteit was de ietwat seizoensgebonden arbeid in de zwembadsector. Dit gaf Dhr. Lemmens Eddy de kans om, in de rustigere periode van het jaar, de sportieve ambities van zijn zoon van naderbij op te volgen.

Het eerste jaar werden enkele skimmer baden gebouwd, vermits dit destijds een veelal gevraagd product was. Maar kort nadien kwam het gevoel dat het anders en beter kon. Vanaf het millennium jaar 2000 koos Dhr. Lemmens Eddy ervoor om nog uitsluitend “Betonnen overloop zwembaden” te bouwen. Deze keuze bleek later de juiste te zijn geweest, want wordt tot op de dag van vandaag in stand gehouden. Pool Systems werd stilaan meer bekend als het ging over kwalitatief hoogstaande zwembadbouw. Dit was ook de doelstelling die Dhr. Lemmens altijd voor ogen had: een uitermate goed product leveren aan een meer dan correcte prijs op de markt. Of om het in de woorden van Eddy te zeggen: “Sinterklaas mogen spelen om de jarenlange droom van de klant te realiseren.”

Ondertussen vlogen de jaren voorbij en na tientallen geslaagde realisaties kon er stilaan aan opvolging/uitbreiding gedacht worden. Er bleek namelijk toekomstmuziek te zitten in het bouwen van de betere zwembaden. Zo kwam in 2006 Eddy´s zoon Dhr. Lemmens Wim mee in de zaak, na het behalen van zijn Master-diploma. Enkele jaren later zal hij, in overleg met de familie, als nieuwe zaakvoerder door de algemene vergadering verkozen worden.

Het Pool Systems overloopzwembad werd vanzelfsprekend jaar na jaar verder ontwikkeld tot wat het vandaag de dag geworden is, aan de hand van de beschikbare materialen op de markt. Steeds blijven we kritisch op zoek naar eventuele mogelijke verbeteringen en zijn steeds vragende partij om ieder rationeel opbouwend gesprek aan te gaan. Het merendeel van de gebruikte technieken zijn gebaseerd op eigen ideeën en ontwerpen. Om zo te komen tot een hopelijk unieke combinatie van constructieve degelijkheid en esthetische schoonheid.

Wim Lemmens
– Pool Systems

Onze werkwijze

 • Interesse
  U toont als klant interesse in één van onze projecten.
 • Contactmoment
  Wij nemen telefonisch contact op om te luisteren naar jullie wensen en plannen.
 • Afspraak
  We maken vrijblijvend een afspraak om de zaken van naderbij te bekijken.
 • Bezoek op locatie
  Tijdens ons bezoek ter plaatse geven we een presentatie van onze manier van werken en bekijken we samen de mogelijkheden.
 • Offerte
  Wij kunnen geheel vrijblijvend een offerte voor u maken en deze bij u thuis, in detail, samen doornemen.
 • Bezoek één van onze demobaden
  Vervolgens kan u een bezoek brengen aan één van onze baden te Schilde.
 • Overeenkomst
  Indien wij u kunnen bieden wat u zoekt komen we tot een akkoord wat betreft planning en realisatie van uw totale project.
 • Genieten
  Tot slot laten we u in alle comfort genieten van uw eigen “Pool Systems zwemparadijs”.