Overloopzwembaden - Pool Systems - Pool Systems

Esthetisch zeer mooi en nagenoeg onderhoudsvrij

Overloopzwembaden


Reeds 20 jaar streven wij ernaar om een zo perfect mogelijk functionerend overloopzwembad te creëren. Wij kiezen er bewust voor om uitsluitend te werken met materialen van de hoogste kwaliteit. Met uiteraard de nodige automatisatie technieken waarbij comfort en luxe van de overloopzwembaden voor u als gebruiker centraal staan.

Om deze reden worden constructief onze overloopbaden volledig in geprefabriceerde betonnen elementen opgebouwd. Zowel vloerplaat, wanden en overloopgoot met terras als trappen, ligplatform en buffertank … alles wordt uit beton vervaardigd om de langst mogelijke levensduur van uw zwembad te garanderen. Dit geeft ons ook een perfect rechte en gladde ondergrond om de door u gekozen afwerking op aan te brengen: epoxy, glasmozaïek of natuursteen.

Een overloopzwembad is esthetisch zeer mooi en zorgt voor een optimale doorstroming van het water, zodat u nagenoeg onderhoudsvrij kan genieten van uw eigen zwemparadijs. De benaming spreekt voor zich: bij een overloopzwembad loopt het water gelijktijdig over aan alle zijden van het zwembad tot op 0,5 mm nauwkeurig. Deze noodzakelijke precisie heeft ervoor gezorgd dat, door vele van onze collega´s, het concept “onderloop zwembad” in het leven werd geroepen. Hier loopt het water onder de boordsteen en speelt nauwkeurigheid geen rol meer. Dit type zwembad is uiteraard veel eenvoudiger te plaatsen, maar geeft visueel dan ook een geheel ander uitzicht. Het spiegeleffect waar zonlicht reflecteert als een spiegel op uw zwembadwater zodat alles op één lijn lijkt te liggen kan enkel gecreëerd worden met een overloopzwembad.

Het voordeel van een bouwkundig overloopzwembad

Overigens is het zwemmen in een overloop zwembad op zich veel aangenamer omdat u geen weerstand ondervindt van het terugkerende water van de wanden. Iets waar u bij een onderloop- en/of skimmer zwembad wel last van heeft. Op dit principe zijn onze competitie overloopzwembaden van 25 m x 3 m gebaseerd. Een zo aangenaam mogelijk zwemgevoel creëren voor de competitieve zwemmer door eliminatie van terugkerend water en een juiste balans vinden tussen uitgaand en inkomend water in het zwembad.

Verder wordt alle vuil dat een aantal seconden op het water blijft drijven, onmiddellijk afgevoerd naar de buffertank via de gladde betonnen overloopgoot. Er blijven geen bladeren en dergelijke aan de wanden kleven en we hebben geen vetrand ter hoogte van het waterniveau. Geen vervuiling in het zwembad betekent geen kuiswerk, geen nood aan vloeibare chloor, zoutzuur of andere dure chemicaliën. Dankzij ons uniek systeem van warmterecuperatie is er tevens geen nood aan energie opslorpende verwarmings- technieken, zoals warmtepompen.

Het gemak van automatisering

De nodige automatisatie technieken worden ingebouwd zodat het zwembad heel eenvoudig te bedienen is. Het enige wat u hoeft te doen is met de afstandsbediening het rolluik te openen of te sluiten en te genieten van een aangename zwempartij. Het stijgen van het waterniveau om het zwembad in overloop te brengen gebeurt volledig automatisch. Tevens wordt ervoor gezorgd dat bij een gesloten lamellenafdekking het waterniveau daalt en het zwembad in geen geval overloopt.

Dit om warmteverlies en gebruik van chemicaliën te beperken. Het zwembadwater wordt indien nodig automatisch bijgevuld en elk zwembad wordt uitgerust met een uniek warmte recuperatie systeem. Alle sturingen gebeuren via één centrale PLC-unit en de bediening gebeurt op een geïntegreerd 7 inch kleuren touch panel.

Realisaties