Onderhoudsvrij - Pool Systems - Pool Systems
Poolsystems Zwembadbouw Onderhoudsvrij 2

Uw eigen zwemparadijs met een minimum aan onderhoud

Heel het concept van onze overloopzwembaden is gebaseerd op slechts één ding. Esthetisch een zo mooi mogelijk product afleveren met een absoluut minimum aan onderhoud voor de eindklant. We doen er dan ook alles aan om uw vrije tijd zo zinvol mogelijk in te vullen door te genieten van uw eigen zwembad, eerder dan het te moeten onderhouden. U heeft immers geen tijd om meer te kuisen dan te zwemmen. Een pijnlijke vaststelling die bij skimmer zwembaden sneller dan gehoopt realiteit zal worden.

De filtratietechnieken worden in onze overloopzwembaden volledig automatisch gestuurd via een centrale PLC-sturing. De bediening en aflezing gebeuren op het 7 inch kleuren touch panel. Alles gebeurt aan de hand van het commando van het rolluik. U opent of sluit met afstandsbediening uw (semi-) overloopzwembad en het systeem doet de rest. Omschakeling tussen de verscheidene zwembadpompen, verhogen of verlagen van waterniveau, bijvulling, filtering en ontsmetting, enz… Het enige wat u hoeft te doen is uw zwemkledij aantrekken en zwemmen.

Door het gebruik van ons ionisatiesysteem, in combinatie met traag oplossende chloortabletten, kan u heel het seizoen nagenoeg onderhoudsvrij genieten van kristalhelder zwembadwater. De PH-waarde wordt op deze manier nauwelijks beïnvloed, in tegenstelling tot het gebruik van vloeibare chloor of andere chemische producten die de PH-waarde van het water sterk verhogen.

Wij helpen u graag bij de opstart of het afsluiten van uw zwembad, maar in realiteit blijkt dit niet nodig te zijn door de weinige aanpassingen die dienen te gebeuren bij omschakeling tussen winter en zomer. De installatie van een overloop zwembad moet niet uitgeschakeld worden in de winterperiode. Het waterniveau hoeft geen halve meter te worden verlaagd om het kapotvriezen van de skimmers tegen te gaan. Wij gebruiken geen ongezonde overwinteringsproducten of anti-gel om de wintermaanden veilig door te komen. Onze installaties blijven op een minimale anti-vries stand doordraaien, wat de kost van dure onderhoudsproducten en plaatsbezoeken doet wegvallen.

Geen onderhoudscontract nodig

De meeste eerlijke maatstaaf, waar we steeds op kunnen terugvallen, is dat we geen enkel onderhoudscontract hebben bij geen enkele klant. Dit is vermoedelijk een teken dat het niet nodig blijkt te zijn. Dus ook geen wederkerende maandelijkse of halfjaarlijkse kosten voor u als klant.

Wij voeren na de plaatsing van het overloopzwembad graag alle werkzaamheden uit die u wenst, maar liefst zo weinig mogelijk. Dat betekent dat we ons initiële werk goed hebben uitgevoerd en dat ons concept van onderhoudsarme (semi-) overloopbaden blijkt te werken. Dit geldt zeker voor baden geplaatst in het buitenland waar de afstand voor onderhoudswerkzaamheden een belemmerende factor is.