Energiezuinig - Pool Systems - Pool Systems
Embrechts 103

Energiezuinig

Een minimum verbruik aan energie

Als we spreken over een energiezuinig zwembad bent u bij Pool Systems aan het juiste adres. Door het gebruik van de beste materialen op de markt trachten we het energieverbruik tot een minimum te beperken. Meerdere factoren zijn hierbij van doorslaggevend belang. Filtratietijden kunnen in een goed geconstrueerd overloopzwembad zeer nauwkeurig, op een beperkt aantal uren, ingesteld worden.

Wij maken standaard gebruik van een halfhoogbed zandfilter voor de filtering van het water. Deze heeft een bedding van 90 cm i.p.v. de gebruikelijke 60 cm. Uw zwembadwater is dus 50 % properder dan bij gebruik van een laagbedfilter. Of belangrijker, de installatie kan 50 % minder lang draaien voor een zelfde kwaliteit van water. DUS 50 % minder elektriciteitsverbruik van uw zwembadpompen.

Elk zwembad kan op vraag van de klant langs de buitenzijde geïsoleerd worden, ook al is dit volgens berekeningen van de fabrikant van onze dubbele wanden absoluut geen noodzaak. Er wordt dan een PU-schuimlaag op de betonnen wanden gespoten, alvorens het zwembad terug aan te vullen. De dikte is ook steeds in overleg te bepalen om uiteindelijk te komen tot een perfect geïsoleerd zwembad waarbij energiebesparing op termijn een cruciale rol zal spelen.

Wij herinneren u er tevens aan dat er nagenoeg geen onderhoudsproducten zullen worden gebruikt en dat ook hier de kosten op termijn tot een absoluut minimum beperkt worden. Verder werken we niet met vaste onderhoudscontracten omdat er nu éénmaal geen onderhoud door ons te verrichten valt. Wij kiezen ervoor om éénmalig een kwalitatief hoogstaand product af te leveren voor een marktconforme prijs, waarbij achteraf de kosten verbazend laag zullen liggen.