Competitiezwembaden - Pool Systems - Pool Systems

Een Pool System 25 meter overloopzwembad

Competitiezwembaden

Ook de zeer ervaren competitieve zwemmer kan bij ons terecht voor de plaatsing van zijn eigen overloopzwembad. Zoals geen ander beseft u dat het zwemmen in een overloopzwembad totaal anders aanvoelt dan zwemmen in een traditioneel skimmer zwembad. Vermits er geen hinder wordt ondervonden van het terugkerende water van de wanden. Wij hebben ons Pool Systems competitie overloopzwembad zodanig ontwikkelt dat u in alle comfort in eigen tuin kan trainen, wanneer en zolang u wenst.

Ons competitie zwembad is een korte baan overloopzwembad van 25 m lengte. De breedte is in samenspraak te bepalen, maar wordt aangeraden op 2,5 of 3 m. Dit om de volledige opvang van water in de overloopgoot rondom te garanderen. Er dient daarbij door ons een op maat gemaakte goot gecreëerd te worden afhankelijk van uw capaciteiten en de gekozen zwemslag.

De filtratie bij een competitiezwembad

De filtratietechnieken zullen worden aangepast aan de grotere maat van het competitiezwembad. Er zal standaard gebruik worden gemaakt van hoogbed filters en een vijftal zwembadpompen. De buffertank wordt vergroot naar 7500 of 10000 liter en de ontsmettingstechniek zal afgestemd worden volgens de eisen van de klant. Evengoed wordt er gewerkt met warmterecuperatie, een automatische solar-lamellenafdekking, aanzuig- en inspuitpunten volgens de Pool Systems normering en niet onbelangrijk een volledig automatische PLC sturing met touch panel.

De epoxycoating en meerbepaald de kleur van afwerking zal doorgaans iets lichter gekozen worden dan bij een (semi-) overloopzwembad. Dit om een frisse geest te bewaren tijdens de lange en zware trainingsuren.

De geschuurde Belgisch blauwe hardsteen blijft, in de door u gekozen afmeting, zeer mooi deel uitmaken van het geheel en zal zorgen voor een perfecte overloop. Kortom, alles wordt op maat naar uw wensen vervaardigd.

Uiteraard zullen de nodige keerpunt- en vloermarkeringen worden aangebracht aan de hand van de voorschriften van de Vlaamse Zwemfederatie en het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité). Alsook zullen de afmetingen zeer nauwkeurig gerespecteerd worden opdat u hopelijk in een snelle en realistische trainingstijd kan afklokken.